ED’s nya städmetod med Ultrarent H2O

För att minska ytterligare vår miljöpåverkan har vi nu infört en ny städmetod med ultrarent vatten, en metod där vi väljer bort onödiga rengöringsmedel, kemikalier och gifter.

Städkonceptet bygger på det ultrarena vattnets unika egenskaper.

Det är en stor skillnad mellan kranvatten och ultrarent vatten. Vattnet från kranen innehåller kalk, klor, salter, mineraler, tungmetaller och andra föroreningar.

Ultrarent H2O består av en tub som kopplas ihop med kranvatten. Tuben innehåller granulat som både filtrerar och avjoniserar vattnet. Genom avjonisering och filtrering avskiljer Ultrarent H2O dessa ämnen och kan direkt börja leverera ett 100 % ultrarent vatten.

Under filtreringsprocessen förändras vattnets egenskaper och det ultrarent vatten som kommer ut är ett vatten som söker, löser och absorberar smuts för att försöka att återställa sin normala balans.

Vattenkvaliteten mäts i TDS och på våra Ultrarent H2O tuber sitter en integrerad TDS-mätare som visar när det är dags att byta granulat. När granulatet är nytt visar TDS mätaren 0 ppm och när värdet stiger upp till 5 ppm det är dags att byta ut granulatet. På detta sätt kan vi säkerställa att vattnet som kommer ut är ultrarent och inte vanligt kranvatten.

 

Ultrarent H2O ger en drastisk minskning av rengöringskemikalier, förbättrat städresultat med minskad återsmutsning, minskning av allergiproblem samt minskning av lagerhållning, transporter och avfall. En stärkt trovärdighet i hållbarhetsarbetet.

Ultrarent vatten används tillsammans med mikrofiberdukar på alla ytor som tål fukt såsom glas, rostfria ytor, bord & bänkar samt målade ytor.

Ultrarent vatten fungerar utmärkt för fönsterputs och kräver ingen eftertorkning. Eftersom produkten är fri från kemikalier slipper man avslöjande prickar och beläggningar som kan uppstå efter andra putsmedel.

 

 

Fördelar med Ultra H2O

– Giftfri inomhusmiljö för alla – Städning utan kemikalier ger en giftfri inomhusmiljö, både för de människor som utför arbetet som för de som vistas i lokalerna.

– Minskad miljöpåverkan

– Minskad friktion

– Blankare ytor

– Lämnar inga fläckar & prickar

– Ingen inandning eller kontakt av irriterande eller skadliga ämnen

– Minskad återsmutsning – När ultrarent vattnet dunstar, lämnas inga rester som med vanligt vatten eller med traditionella rengöringsmedel, ytan återsmutsas inte lika lätt och behöver inte städas lika ofta.

– Skonsamt mot underlagen

– Förenklade städrutiner

– Stärkt trovärdighet i hållbarhetsarbetet